Bilal Wahib

Wie Bilal Wahib tegenkomt raakt overdonderd door zijn energie. Een energie die zorgt dat hij moeilijk stil kan zitten. Maar diezelfde energie maakt ook dat  naast een bloeiende acteercarriere, Bilal er ook een muzikale carriere op nahoudt. In 2019 bracht Bilal zijn eerste single Vliegen uit. In 2020 dropte hij Video Vixen met Bizzey en Doorheen weer met Bizzey en met Ronnie Flex. Allebei een groot succes.

Kort daarna bracht Bilal de track Tigers uit, een dag na de release kwam het nummer binnen op #1 en behield die positie gedurende twee weken. In drie weken behaalde de track de gouden status en zit hij herhaardelijk in het reportoire van de grote radiostations. Hij zette deze trend voort met de track ‘501, wederom in samenwerking met Ronnie Flex, die zich net als zijn vorige plaat ontpopte tot TikTok trend.

Na maanden van ophef rondom zijn persoon verdween Bilal even van het toneel. Maar dit betekende niet dat hij zijn liefde voor muziek en de nieuwe tracks die hij al op de plank had liggen kon vergeten. In augustus 2021 maakte hij dan ook een keiharde comeback met het nummer Paranoia. Een maand later dropt hij de track Ibiza, die belandde op nummer 2 in de charts. In november levert de samenwerking met Frenna de track Streken Van Een Duivel op. November 2022 dropte hij zijn lang verwachte album El Mehdi', het album belande in Wereldwijde Top 10.

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram